Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ο λύκος raver και τα 7 κατσικακια


Πςςς!!!!! Αυτά είναι θεατρικα. Μόνο στη Λάρισα τέτοια πρωτοπορία. Πουθενά αλλού. Τυχαίο το μπλουζάκι του λυκου;Δε νομίζω! Ακούστε μαγκες υπόθεση που θα έκανε και τους αδερφούς γκριμ να ανατριχιάσουν!
 Ήταν ο λυκος που λέτε στο δάσος. Έψαχνε από δω κι από εκει να φάει τίποτα, τζίφος. Αφού πήγαινε όλο και πιο βαθιά, ακούει κάτι μουσικές, βλέπει κάτι φώτα. Κάτσε σκέφτεται να πάμε εκεί μπας και παίζει καμία παρέα που παίζει να μ'αγαπάς, να χορτασω κι εγώ να ηρεμήσει και η φύση. Πάει πιο κοντά και τι να δει; ρειβ πάρτυ! Πρώτη φορά το είδε ο λυκος και φοβήθηκε. Ήτανε και πολλοί χορεύανε ουρλιαζανε εκστασιασμενοι μουσικές εκκωφαντικες. Άσε λέει δεν μας παίρνει. Κάτσε να φάμε τίποτα αποφάγια. Ψάχνει από δω από εκει τίποτα. Κάτι ισοτονικα, κάτι βιγκαν, αηδίες. Με τά πολλά βρίσκει μια σακουλα με κάτι στρογγυλά δισκία μέσα. Σκυλοτροφη σκέφτεται δε γαμιεται. Καλή είναι. Από την άλλη φορά που έχεζα για μια εβδομάδα χαλίκια. Καλύτερα.

Τρώει μια μεγάλη χαψια και από τη χημεία αηδιάζει. Όσα προλαβαίνει τα φτύνει. Τι αηδίες τρώνε αυτοί οι άνθρωποι. Το κέρατο τους. Πάω τώρα να τα ξεπατωσω τα κατσικακια να φτιάξω και τη γεύση μου. Δε πα  να τα φυλάει η γριετζω χεστηκα. Τα έχω πάρει. Κάτσε να τους πάρω κι αυτην την μπλούζα για να μάθουν τα καθίκια.

Που λέτε παίρνει τον δρόμο για το χωριό αλλά όσο πλησιάζει αρχίζει να του τα σκάνε τα ε και να αλλάζει διάθεση. Κάτσε σκέφτεται. Γιατί να τρωγωμαστε έτσι μια ζωή. Συνέχεια στα αίματα στη φασαρία στο κυνηγητο; Γιατί να μην είμαστε μονιασμενοι αγαπημένοι για πάντα.

Έτσι σκάει η μύτη στα κατσικακια που είχαν κάνει τη μαλάκια ν' αφήσουν το παραθυρο ανοιχτο γιατί ήξεραν  πως ο λυκος είχε πάει διακοπές και το αιρκοντισιον πάλι είχε χαλάει με αποτέλεσμα τα αλλα ζώα να μην έρχονται ούτε για μπυρες και η γιαγιά δροσιζοταν στο καπη. Με το που είδαν τον λυκο σπίτι τη γαμησαμε σκέφτηκαν. Τελειώσαμε. Κάτσε να του παίξουμε τίποτα μπας και ηρεμήσει. Άρχισαν να παίζουν εκεί με κάτι καραμουζες κάτι παραδοσιακά κατι ηπειρωτικά μπας και τα λυπηθεί.
Ο λύκος είχε αρχίσει να βαριέται. Αν και ήταν σε φάση λοβ  Εντ πις μετά από ένα σημείο τα πήρε χοντρά και σηκωθηκε πανω. Τι μαλακιες ειναι αυτες που παιζετε γαμω το κερατο σας ούρλιαξε! Πάμε σκέφτηκαν τα κατσικακια. Την πουτσισαμε.  Τώρα θα μας κάνει φρικασε.  Αυτός όμως συνέχισε να φωνάζει. Κόψτε αυτε τις.μπούρδες. Πάμε τώρα να σας δείξω με τι μουσικές θα φτιαχνομαστε από δω και μπρος.

Τι να κάνουν και τα κατσικακια. Είπανε εντάξει. Από να τα φάει. Πάνε να δούνε τι παιζει. Παίρνουν δρόμο λοιπόν και φτάνουν στο ρειβ πάρτυ. Χορεύετε ρε μαλακισμενα τους λέει. Πάμε όλοι μαζί.
Προσπαθούν κι αυτά τρομοκρατημενα τίποτα. Απο δω κι απο εκει χοροπηδαγανε σαν κατσικια. Τα ειδε ο λυκος και λεει δεν φταινε αυτα. Κατσε να φτιαχτουν. Πανε στην σακουλα και τους λεει παρτε κι εσεις να την βρουμε  παρεα. Τα καημενα τα κατσικακια εκαναν οτι τους ελεγε. Στην αρχη καπως του ηρθε αηδια αλλα οσο περνουσε η ωρα αρχισαν να φτιαχονται. Εβλεπαν τον  λυκο με.αλλη ματια. Κι εμεις πηγαμε να τον.πνιξουμε σκεφτηκαν τον καημενο. Κοιτα. Αυτος μας εφτιαξε εδω και περναμε την καλυτερη φαση εβερ. Οχι τωρα σαν το σπιτι με την κωλογρια που μας έχει όλο κλεισμένα στο.μαντρί.

Τελοσπαντων να μη σας κουράζω, βουτάνε τη σακούλα κατι σιντι, ενα ξεμπαρκο ραδιοκασετοφωνο και πάνε όλοι μαζί χορευοντας σκάνε μύτη στο δάσος να τους που τα νέα τα σωτήρια. Με το που τους βλέπουν οι άλλοι παραξενευονται. Τι παίζει εδώ σκέφτονται. Αυτοί τρωγωντουσαν όλη μέρα με τη γριετζω . Της πουτανας γινόταν.

Με τα πολλά τους το σκανε το μυστικό το μαγικό. Αυτά λίγο δίστασαν στην αρχή αλλά μετά είπαν ντάξει. Για να έχει τόσο θαυματουργά αποτελέσματα κάτι θα λέει. Κουμπωθηκαν κι αυτά κι από τότε όλα άλλαξαν στο δάσος. Ούτε φαγωμαρες ούτε φονικα ούτε κυνηγητά τίποτα. Όλοι μερα χοροί μουσικές αγκαλιές και κάνας πηδος μετά άμα κάτσει. Κλεισανε και τη γιαγια σε ενα γηροκομειο και ξεμπερδεψανε κι απο εκει.Ο παραδεισος επί της γης.

Όπως καταλαβαίνετε βέβαια τίποτα δεν κρατάει τόσο ιδανικά για πάντα. Για να φτιάχνονται έκαναν συνέχει καταδρομικες στα ρειβ πάρτυ για να κλέβουν τα ε. Τα πήραν χαμπάρι οι άνθρωποι κι άρχισαν τις περιφρουρήσεις και τα δικά τους ντου. Από εκεί που ήταν ειρηνική η κατάσταση άρχισαν οι φοβοι μάχες και οι παρανοιες. Άλλοι που δε γουστάραν τέτοια φαση καθολου την ειδαν χιππικα άρχισαν να ψάχνουν μανιτάρια μαγικά στο δάσος. Άλλα βρήκαν καλά και ήταν όλοι μερα ταξίδευαν, αλλά βρήκαν κάτι δηλητηριασμένα και πεθαναν, τσακωμοί για το ποιος θα προλάβει τα καλά, άρχισε το κλίμα να χαλάει κι εκεί. Είχαν αρχίσει κιόλας να μαζεύονται πολλοί αφού είχε σπάσει ο κυκλος της φύσης που κρατουσε τα πράγματα σε μια ισορροπία. Χαμός με μια λέξη.

Τελοπαντων. Μη σας κουράζω άλλο. Δε θέλω κιόλας να σας πω και το τέλος. Μιλάμε για ένα έργο από ότι κατάλαβατε με πολύ βάθος και σύγχρονους προβληματισμούς πάνω στην ουτοπια, στην Οικολογία, στην χρήση ουσιών.Πολλοί οι συμβολισμοί και τα επίπεδα. Όποιος μπορέσει θα απολαύσει μια μοναδική εμπειρία. Το μόνο σίγουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου